Νέες Οδηγίες από τον ΠΟΥ για μείωση της ζάχαρης
Share | Μεγέθυνση γραμματοσειράς Σμίκρυνση γραμματοσειράς | print Εκτύπωση    send Αποστολή
 

Κορυφαίοι ειδικοί της Οδοντιατρικής που συμμετέχουν στην κίνηση ACFF - Συμμαχία για ένα Μέλλον Χωρίς Τερηδόνα (Alliance for a Cavity-Free Future) επιδοκίμασαν τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για μείωση της ζάχαρης σε τρόφιμα και ποτά, θεωρώντας ότι αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση της τερηδόνας.
Οι ειδικοί της κίνησης ACFF ζητούν καλύτερη εκπαίδευση και ενημέρωση των οδοντιάτρων για την παροχή συμβουλών στο κοινό και επικοινωνίας του μηνύματος ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα.
Ο κ. Κωνσταντίνος Ουλής, Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Παραρτήματος ACFF και Καθηγητής Παιδοδοντιατρικής της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ανέφερε ότι «Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, οι ενήλικες 35-44 ετών έχουν κατά μέσο όρο 7 σφραγισμένα δόντια και 4 εξαχθέντα. Το πρόβλημα στους ανηλίκους είναι επίσης εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στην ηλικία των 15 ετών το 67% έχει ήδη ιστορικό τερηδόνας».

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου του ACFF εδώ.

«Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δημοσιότητα
 
Σχόλια Χρηστών
     
Σχόλια Γράψτε το δικό σας σχόλιο...
ΣχόλιαΚωδικός ασφαλείας

Εισάγετε τα γράμματα της εικόνας