Πιλοτική Έναρξη Προγράμματος στην Προσχολική Ηλικία
Share | Μεγέθυνση γραμματοσειράς Σμίκρυνση γραμματοσειράς | print Εκτύπωση    send Αποστολή
 

Το Πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού επεκτείνεται και στην προσχολική ηλικία, όπου κρίνεται αναγκαίο τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού να εισαχθούν στις έννοιες της πρόληψης και της αγωγής υγείας από την πρώιμη νηπιακή ηλικία και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές, τις οποίες θα διατηρήσουν σε όλη τους τη ζωή. 
Η διαδικασία υλοποίησης περιλαμβάνει εφαρμογή του προγράμματος στην τάξη από τους νηπιαγωγούς με ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό. Με το πέρας της εφαρμογής του προγράμματος θα πραγματοποιείται επίσκεψη παιδοδοντιάτρων με σκοπό τη γνωριμία με τον παιδοδοντίατρο, την επίλυση αποριών των παιδιών, οδηγίες στοματικής υγιεινής κλπ.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε παιδικούς σταθμούς της Αττικής, με τη συνεργασία των εθελοντών οδοντιάτρων της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας και των Οδοντιατρικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά.
Οι εκπαιδευτικοί και οι παιδοδοντίατροι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Συντονισμού & Υποστήριξης στα εξής στοιχεία: 
Email:oral-health@cmtprooptiki.gr/ Τηλ:2107298192/3.


 

«Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Αγωγή Στοματικής Υγείας με τη Βιωματική Μέθοδο
 
Σχόλια Χρηστών
     
Σχόλια Γράψτε το δικό σας σχόλιο...
ΣχόλιαΚωδικός ασφαλείας

Εισάγετε τα γράμματα της εικόνας