Ανασκόπηση Προγράμματος 2014
Share | Μεγέθυνση γραμματοσειράς Σμίκρυνση γραμματοσειράς | print Εκτύπωση    send Αποστολή
 

To Πρόγραμμα Προαγωγής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού που υλοποιεί ανελλιπώς από το 2001 η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με την υποστήριξη της Colgate, ολοκλήρωσε με επιτυχία άλλη μια χρονιά δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα στοματικής υγείας.

Τι πετύχαμε:

Αγωγή Στοματικής Υγείας για Παιδιά

22.664 παιδιά ηλικίας 4 έως και 12 ετών εκπαιδεύθηκαν από εθελοντές οδοντιάτρους σε θέματα στοματικής υγείας και στην σωστή στοματική υγιεινή.

15.367 παιδιά 8 έως και 15 ετών εκπαιδεύθηκαν με τη μέθοδο της Βιωματικής Μάθησης σε θέματα στοματικής υγείας, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και οδοντιάτρων.

Και τα δύο προγράμματα υλοποιήθηκαν με την ενεργό συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων και με τον συντονισμό των τοπικών Οδοντιατρικών Συλλόγων.

Τέλος, το 2014 ολοκληρώθηκε η συγγραφή του εκπαιδευτικού υλικού αγωγής στοματικής υγείας για παιδιά προσχολικής ηλικίας, υπό τον συντονισμό και την επιστημονική επιμέλεια του Καθ. Κ. Ουλή, Καθηγητή Παιδοδοντιατρικής ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με ομάδα παιδοδοντίατρων και νηπιαγωγών. Το νέο αυτό υλικό θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2015 με στόχο την πιλοτική εφαρμογή σε 100 νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς της Αττικής, και στη συνέχεια την ευρύτερη εφαρμογή του προγράμματος σε όλη τη χώρα.

Μήνας Στοματικής Υγείας

Στο πλαίσιο του Νοεμβρίου - Μήνα Στοματικής Υγείας 2014, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες δημοσιοποίησης του προγράμματος σε όλη τη χώρα, προβάλλοντας τα μηνύματα της στοματικής υγείας. Συνολικά ενημερώθηκαν πάνω από 3.000 ενήλικες και παιδιά σε 10 πόλεις και με τη συνεργασία 7 Οδοντιατρικών Συλλόγων και δημοσιοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα δραστηριοποιήθηκαν οι εξής σύλλογοι:

1. Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας

Ο Σύλλογος της Κορίνθου συμμετείχε στις δραστηριότητες του Μήνα με περίπτερο του προγράμματος στον Πεζόδρομο Κολοκοτρώνη της Κορίνθου στις 29 Νοεμβρίου και στην κεντρική πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο στις 30 Νοεμβρίου. Οι διερχόμενοι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη βελτίωση της στοματικής τους υγείας και να λάβουν οδοντόκρεμες Colgate και ενημερωτικά φυλλάδια.

2. Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας

Όπως κάθε χρόνο κατά το Μήνα Στοματικής Υγείας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας πραγματοποίησε εκδήλωση στα Γιαννιτσά στις 22 Νοεμβρίου. Υπήρχε περίπτερο- κατασκευή του προγράμματος όπου προσφέρθηκαν δείγματα οδοντοκρεμών και εκπαιδευτικά φυλλάδια και έγινε ενημέρωση του γενικού πληθυσμού.

3. Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας μετέφερε το μήνυμα του Μήνα Στοματικής Υγείας με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας. Με το περίπτερο και την «αράχνη»-κατασκευή του προγράμματος οι άνθρωποι του προγράμματος σε συνεργασία με τους εθελοντές οδοντιάτρους του συλλόγου ενημέρωσαν τον πληθυσμό του νομού προσφέροντας ενημερωτικά έντυπα και δείγματα προϊόντων στοματικής υγιεινής.

4. Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου

Στην Πλατεία Κύπρου στη Ρόδο στήθηκε το περίπτερο του προγράμματος το Σάββατο 8 Νοεμβρίου όπου οι εθελοντές οδοντίατροι του ΟΣ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με ανθρώπους του προγράμματος ενημέρωσαν τον κόσμο μοιράζοντας δείγματα οδοντοκρεμών Colgate και φυλλάδια για καλύτερη στοματική υγεία.

5. Οδοντιατρικός Σύλλογος Σερρών

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του ΟΣ Σερρών στην Πλατεία Ελευθερίας. Οι εθελοντές οδοντίατροι του συλλόγου μαζί με τους ανθρώπους του προγράμματος μοιράσανε δείγματα οδοντοκρεμών και φυλλάδια, ενώ παράλληλα εθελοντές του συλλόγου μαζί με τα παιδιά της περιοχής δημιούργησαν ζωγραφιές μεταδίδοντας το μήνυμα της αγωγής στοματικής υγείας στον κόσμο της περιοχής.

6. Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου

Οι εκδηλώσεις του ΟΣ Σάμου πραγματοποιήθηκαν στο Καρλόβασι Σάμου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και στον Άγιο Κύρηκο Ικαρίας τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Οι εθελοντές του συλλόγου μοιράσανε δείγματα οδοντοκρεμών Colgate και φυλλάδια ενημερώνοντας τον κόσμο της περιοχής για τη σημασία της στοματικής υγείας και την καλή στοματική υγιεινή.

7. Οδοντιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας

Η ενημέρωση του πληθυσμού για την στοματική υγεία πραγματοποιήθηκε και στην Κέρκυρα με διανομή δειγμάτων οδοντοκρεμών και φυλλαδίων ενημερώνοντας τον κόσμο της περιοχής και διαχέοντας το μήνυμα του Μήνα Στοματικής Υγείας.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που προάγουν τη στοματική υγεία από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα!

 

«Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δημοσιότητα
 
Σχόλια Χρηστών
     
Σχόλια Γράψτε το δικό σας σχόλιο...
ΣχόλιαΚωδικός ασφαλείας

Εισάγετε τα γράμματα της εικόνας