Δραστηριότητες ΜΣΥ 2014
Share | Μεγέθυνση γραμματοσειράς Σμίκρυνση γραμματοσειράς | print Εκτύπωση    send Αποστολή
 

Στο πλαίσιο του Νοεμβρίου- Μήνα Στοματικής Υγείας 2014, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες δημοσιοποίησης του προγράμματος σε όλη τη χώρα, προβάλλοντας τα μηνύματα της στοματικής υγείας. Συνολικά ενημερώθηκαν πάνω από 3.000 ενήλικες και παιδιά με τη συνεργασία 7 Οδοντιατρικών Συλλόγων και τη δημοσιοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα δραστηριοποιήθηκαν οι εξής σύλλογοι:

1. Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας

Ο Σύλλογος της Κορίνθου συμμετείχε στις δραστηριότητες του Μήνα με περίπτερο του προγράμματος στον Πεζόδρομο Κολοκοτρώνη της Κορίνθου στις 29 Νοεμβρίου και στην κεντρική πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο στις 30 Νοεμβρίου. Οι διερχόμενοι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη βελτίωση της στοματικής τους υγείας και να λάβουν οδοντόκρεμες Colgate και ενημερωτικά φυλλάδια.

2. Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας

Όπως κάθε χρόνο κατά το Μήνα στοματικής Υγείας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας πραγματοποίησε εκδήλωση στα Γιαννιτσά στις 22 Νοεμβρίου. Υπήρχε περίπτερο- κατασκευή του προγράμματος όπου προσφέρθηκαν φυλλάδια και δείγματα του προγράμματος ενημερώνοντας το γενικό πληθυσμό.

3 .Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πύργου μετέφερε το μήνυμα του Μήνα Στοματικής Υγείας με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας. Με το περίπτερο και την «αράχνη»-κατασκευή του προγράμματος οι άνθρωποι του προγράμματος σε συνεργασία με τους εθελοντές οδοντιάτρους του συλλόγου ενημέρωσαν τον πληθυσμό του νομού προσφέροντας ενημερωτικά έντυπα και δείγματα.

4. Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου

Στην Πλατεία Κύπρου στη Ρόδο στήθηκε το περίπτερο του προγράμματος  το Σάββατο 8 Νοεμβρίου όπου οι εθελοντές οδοντίατροι του ΟΣ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με ανθρώπους του προγράμματος ενημέρωσαν τον κόσμο μοιράζοντας δείγματα και φυλλάδια για μία καλύτερη στοματική υγιεινή.

5. Οδοντιατρικός Σύλλογος Σερρών

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι  εκδηλώσεις του ΟΣ Σερρών στην Πλατεία Ελευθερίας. Οι εθελοντές οδοντίατροι του συλλόγου μαζί με τους ανθρώπους του προγράμματος μοιράσανε δείγματα και φυλλάδια, ενώ παράλληλα εθελοντές του συλλόγου μάζεψαν τα παιδία της περιοχής και δημιούργησαν ζωγραφιές  μεταδίδοντας το μήνυμα της αγωγής στοματικής υγείας στον κόσμο της περιοχής.

6. Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου

Οι  εκδηλώσεις του ΟΣ Σάμου πραγματοποιήθηκαν στο Καρλόβασι Σάμου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και στον Άγιο Κύρηκο Ικαρίας τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Οι εθελοντές του συλλόγου μοιράσανε δείγματα και φυλλάδια ενημερώνοντας τον κόσμο της περιοχής.

7. Οδοντιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας

Η ενημέρωση του πληθυσμού για την στοματική υγεία πραγματοποιήθηκε και στη Κέρκυρα με διανομή δειγμάτων και φυλλαδίων ενημερώνοντας τον κόσμο της περιοχής και διαχέοντας το μήνυμα του Μήνα Στοματικής Υγείας.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές που προάγουν τη στοματική υγεία από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα!

«Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Μήνας Στοματικής Υγείας