Δελτίο Τύπου- Εκδήλωση Βράβευσης Διαγωνισμού για την εκδήλωση Βράβευσης για το διαγωνισμό:"Λαμπερά Χαμόγελα Φωτεινό Μέλλον"
Share | Μεγέθυνση γραμματοσειράς Σμίκρυνση γραμματοσειράς | print Εκτύπωση    send Αποστολή
 

Στις 22 Απριλίου η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με την υποστήριξη της Colgate, βράβευσε παιδιά από σχολεία της Αθήνας και της Χίου, για την διάκρισή τους στον διαγωνισμό Αφίσας, με τίτλο «Λαμπερά Χαμόγελα, Φωτεινό Μέλλον», στον οποίο συμμετείχαν με τις δημιουργίες του περισσότερα από 400 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά, η οποία καταδεικνύει ότι το πρόγραμμα Βιωματικής Μάθησης για την Στοματική Υγεία, είχε απτά αποτελέσματα στην στάση, τη συμπεριφορά αλλά και την στοματική υγεία των παιδιών 9 και 12 ετών. Από τη μελέτη προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:


Η βιωματική μάθηση βρέθηκε πιο αποτελεσματική από τη συμβατική:

        Στη βελτίωση της στοματικής υγιεινής των παιδιών 9 και 12 ετών.

        Στη βελτίωση της στάσης και συμπεριφοράς των παιδιών.

        Στη μείωση της ουλίτιδας των παιδιών 12 ετών.

Και οι δυο αυτές δράσεις είναι μέρος του Προγράμματος για την Προαγωγή και Καταγραφή της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού, που πραγματοποιεί η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, με την υποστήριξη της Colgate. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, που υλοποιείται από το 2001, έχουν εκπαιδευθεί μέχρι σήμερα 340.000 παιδιά σε όλη τη χώρα, στο σωστό βούρτσισμα και τις συνήθειες καλής στοματικής υγιεινής.

Δελτίο Τύπου

«Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Αγωγή Στοματικής Υγείας με τη Βιωματική Μέθοδο
 
Σχόλια Χρηστών
     
Σχόλια Γράψτε το δικό σας σχόλιο...
ΣχόλιαΚωδικός ασφαλείας

Εισάγετε τα γράμματα της εικόνας